Getrokken glas

Wat is getrokken glas?

Het glas wat te vinden is in oude monumentale gebouwen wordt ook wel ‘getrokken glas’ genoemd. Vroeger werden ruiten op een andere manier geproduceerd dan tegenwoordig. De Belg Fourcault ontwikkelde rond 1920 een nieuwe manier om glas te produceren. Hierbij wordt een glasplaat met een soort kam uit een smeltend glasblad getrokken. Vandaar de naam ‘getrokken glas’. Het oppervlak van getrokken glas was nog niet zo strak als bij moderner enkelglas dat vanaf 1960 op de markt kwam. Daardoor is bij getrokken glas een vertekening te zien in de ruit.

Modern isolatieglas met de uitstraling van getrokken glas

De historische vertekening van getrokken glas kunnen wij perfect nabootsen. Maar dan met alle voordelen van modern isolatieglas. We kunnen isolatieglas leveren van slechts 10 mm dik. Door toepassing van onze ultra coating en een speciale gasvulling, halen we een isolatiewaarde van 1.4.! Ter vergelijking, normaal enkelglas komt niet verder dan ongeveer 6. Dunner glas betekent ook lichter glas. Dit alles zorgt ervoor dat u uw bestaande kozijnen kunt behouden.

Voordelen van Old Style getrokken glas

De voordelen van Old Style getrokken glas op een rijtje:

  • Het is geschikt voor alle soorten kozijnen en schuiframen
  • Het is te verkrijgen in enkelglas en isolatieglas/dubbelglas.
  • Enkelglas kan geleverd worden als gelaagd glas (extra sterk) of met ultra coating voor extra isolatie
  • Toepasbaar in oude bestaande kozijnen
  • Op maat gemaakt met een korte levertijd
  • Leverbaar in verschillende stijlen, passend bij de uitstraling en het bouwjaar van uw gebouw.
  • 15 jaar garantie

Getrokken glas kopen

Er zijn vele variaties getrokken glas mogelijk, daarom hebben wij onze keuzehulp ontwikkeld. Uiteraard staan wij voor u klaar om advies te geven per telefoon of onderstaand formulier. U bent natuurlijk ook welkom in onze showroom in Lijnden (naast Amsterdam). Dit is de grootste glasshowroom van Nederland. Hier vindt u een overzicht van de verschillende soorten getrokken glas.

Neem contact op of vraag een offerte aan


Tijdens kantooruren binnen 4 uur reactie

KIES DE OPTIMALE OPLOSSING VOOR UW SITUATIE