Het beste advies voor monumentenglas

Plaatsingsadvies

In het geval u het glas niet door ons laat monteren, geven we u hier een handleiding. Om te beginnen is het altijd goed zo schoon mogelijk te werken. Werk met zo min mogelijk stof en in een droge (en veilige) ruimte.

Vóór het kitten:

  • De coating-zijde hoort aan de binnenkant te zitten. (Deze zijde voelt stroever aan bij enkel glas.)
  • Zorg dat de sponning breed genoeg is (eventueel uitfrezen).

Het kitten

  • Breng de kit aan in de sponning. Gebruik hiervoor Renoseal kit. 
  • Zet het raam in de sponning en plaats een stel blokjes, volgens NPR 3577
  • Mes de binnenzijde af met een rubberen of houten spatel (zorg dat u geen krassen maakt in de coating bij enkelglas). Bij Old Style isolatieglas is de coating verwerkt tussen de twee glasplaten in.
  • Kit (van buitenaf) de randsparing volledig vol met een beglazingskit. Let op dat deze kitsoorten geen zure en of andere chemische stoffen bevatten. Dit kan de randafdichting van het isolatieglas of coating van het enkelglas aantasten.
  • Laat de kit aan de buitenzijde een stukje tegen het glas zitten en laat het vervolgens opdrogen.
  • Werk nu de buitenzijde af met een beglazingskit, dit is een stopverfvervanger.
  • De sponning mag nu volledig worden vol gekit
  • De kit schuin afmessen en eventueel met een “finisher” inspuiten

Na het kitten

Alvorens het schilderen, de kit goed ontvetten.

Advies tijdens bestekfase

Wij adviseren u graag tijdens de bestekfase. Geheel kosteloos brengen wij dan het glastraject voor u in kaart en geven we u een realistisch beeld van de kosten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor inbraakwerend dikker glas op de begane grond en enkel, isolerend glas op de andere verdiepingen. Daarmee kunt u al aanzienlijke besparingen realiseren.

Reinigingsadvies voor Old Style™ ramen met coating

Als u enkelglas wilt schoonmaken, bedenk dan dat aan de binnenzijde van het raam coating kan zitten (afhankelijk van de uitvoering). Deze coating kunt u het beste schoon maken met een zacht doekje. Zorg ervoor dat eventuele zandresten voorzichtig verwijderd worden, zodat u geen krassen maakt in uw coating. Gebruik geen schuurmiddelen of andere agressieve schoonmaakmiddelen. In water oplosbare schoonmaakmiddelen of een glasreiniger kunt u wel gebruiken. Bij de isolatieglas soorten zit de coating tussen de twee glasplaten en kan de coating niet beschadigt raken

Neem contact op of vraag een offerte aan


Tijdens kantooruren binnen 4 uur reactie

KIES DE OPTIMALE OPLOSSING VOOR UW SITUATIE