IN DE MEDIA

“Het geeft echt die oude sfeer met toch een hoge isolatiewaarde.” 

Een bekend pand aan de Amstel in Amsterdam was hard toe aan een flinke renovatie.

Schildersbedrijf Bolhaar, al jarenlang een begrip in monumentale werken, koos in overleg met Monumentenzorg voor Old Style.
‘Voor dit project werden 475 ramen van elk 30 x 30 cm en in totaal 226 m2 aan monumentaal glas van Old Style geplaatst. Martin Bolhaar: “We waren op zoek naar enkelglas met een isolerende werking en een oud aanzicht. Daarvoor kwamen we bij AA Glas terecht. Naast de hoge kwaliteitvan het glas waren we erg onder de indruk van de snelle levering en montage. Precies volgens schema hebben ze het oude glas eruit gehakt en het nieuwe gemonteerd terwijl wij het schilderwerk verzorgden. En het resultaat mag er zijn. Het Old Style glas geeft echt die oude sfeer terwijl het toch een hoge isolatiewaarde heeft. Daarnaast was de prijs ook behoorlijk scherp waardoor er weer wat muziek in de glaswereld zit.’

Martin Bolhaar, Schildersbedrijf Bolhaar

——————————————————

Onderstaand artikel is recent verschenen in het vakblad

De vastgoedbeheerder – “Monumentenglas voorzien van een extra laag”

Het Amsterdamse bedrijf AA Glas is gespecialiseerd in leveren en het monteren van het zogenoemde Old Style monumentenglas, dat in eigen beheer is ontwikkeld. Ongetwijfeld geïnspireerd door de fysieke omgeving hebben zij tal van monumentale panden van dit glas voorzien. Roy van Ham, productmanager bij AA Glas vertelt over het door hun ontwikkelde monumentenglas.

AA Glas levert aan de zakelijke en de particuliere markt. Ze hebben een soort groothandelfunctie en leveren dus glas aan schilders, bouwbedrijven, onderhoudsbedrijven en aannemers. Ook hebben ze een eigen montageploeg die als het nodig is het glas ook in de kozijnen zet. AA Glas heeft door de grote vraag naar monumentaal glas een eigen merk ontwikkeld Old Style . 

Dit glas heeft een antieke, gewelfde oppervlaktestructuur en is voorzien van een harde coating die isolerend werkt. Van Ham heeft meestal te maken met renovatieprojecten van oude panden die voorzien moeten worden van nieuw glas. In het bestek staat vaak al aangegeven dat het monumentenglas moet zijn, dat er oud uit moet zien, om het authentieke karakter van het pand intact te laten. “Echt oud glas heeft nooit dezelfde kwaliteitseigenschappen als nieuw dubbel glas,” legt Van Ham uit. Dubbel glas, ofwel isolatieglas heeft een minimale dikte van 13 mm en levert bij het renoveren van oude panden veelal het praktische bezwaar op dat het te dik is voor de bestaande sponningen. “De smalle sponningen kunnen wel enkelbladig en extra gelaagd glas aan, dat ongeveer dezelfde prestatie-eisen heeft als isolatieglas. Old Style lijkt op het oude glas van weleer, maar voldoet bijvoorbeeld wel aan de hedendaagse isolatiewaarden.”

Download PDF bestand

Neem contact op


KIES DE OPTIMALE OPLOSSING VOOR UW SITUATIE